Calatoriile a doi cocori in Islanda

Ce poti face cand pleci in tari straine fara un cocor la tine si nici macar cu o bucata patrata de hartie? Pe de o parte te bucuri ca biletul de avion de la Wizz are km intregi de informatii neimportante si pe de alta parte te intristezi ca nu te-ai gandit sa-l printezi color.
Si uite asa s-au nascut cei doi cocori din aceasta postare (actorul principal si dublura)... dintr-o reclama la un autocar, unul pe fata, altul pe verso. Au iesit cam ciufuliti dar au stat mandri la pozat si, cu toate ca la un moment dat am crezut ca unul din ei s-a pierdut in salbaticie, am reusit sa-i aduc pe amandoi acasa teferi si nevatamati.
Si uite asa, trebuie sa intitulez aceasta postare calatoriile a doi cocori in Islanda.

Prima data au vizitat Parcul National Thingvellir care face parte din Cercul de Aur, unul din celel mai spectaculose trasee turistice din Islanda. Aici s-a infiintat primul parlament din lume in anul 930.
De asemenea, parcul este situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Cocorii s-au plimbat printre placile tectonice si apoi au admirat Gulfoss - cascada Golden Falls. Au uitat sa faca poze la gheizerul Strokkur cand erupea deoarece au fost furati de peisajul inconjurator.





Dupa ce au mai vizitat doua cascade: Rangarbing si Seljalandsfoss - una mai mare decat cealalta - au innoptat.
 



A doua zi au pornit spre Vik unde au adunat pietre de pe plaja cu nisip negru Reynisfjara si au admirat rocile Reynisdrangar - ce se inalta din mare.






S-au adunat cu mic cu mare, au viziat Parcul National Skaftafell si s-au urcat pe una din limbile ghetarului Vatnajokull - cel mai mare din Islanda si unul dintre cele mai mari din Europa. Sub acest ghetar se afla mai multi vulcani - unii mai activi decat altii.  Si uite asa au mai trecut o zi si o noapte.









Au admirat rasaritul la Diamond Beach, s-au bucurat ca au vazut o foca la laguna glaciara  Jokulsarlon, au povestit un pic cu o surata inaripata si apoi tot colindat de la munte la mare si de la mare la munte pana au ajuns in Reykavik.










 Dupa ce au tras un somn pe cinste si au admirat o furtuna de zapada si mai pe cinste din interiorul calduros al hotelului, au pornit sa viziteze orasul capitala, micut si cochet, scufundat in troiene. Au ascultat un concert de orga in catedrala Hallgrimur, au admirat vapoarele pe mare si panorama
orasului de la inaltime.
 



La Blue Lagon au incercat apa calda cu varful penelor si si-au luat avant spre tara de bastina (sau tara unde s-a imprimat hartia cu biletu de avion) cu speranta ca se vor mai intoarce cand e mai cald, ca deh ... speranta moare ultima.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare