Treceți la conținutul principal

Calatoriile a doi cocori in Islanda

Ce poti face cand pleci in tari straine fara un cocor la tine si nici macar cu o bucata patrata de hartie? Pe de o parte te bucuri ca biletul de avion de la Wizz are km intregi de informatii neimportante si pe de alta parte te intristezi ca nu te-ai gandit sa-l printezi color.
Si uite asa s-au nascut cei doi cocori din aceasta postare (actorul principal si dublura)... dintr-o reclama la un autocar, unul pe fata, altul pe verso. Au iesit cam ciufuliti dar au stat mandri la pozat si, cu toate ca la un moment dat am crezut ca unul din ei s-a pierdut in salbaticie, am reusit sa-i aduc pe amandoi acasa teferi si nevatamati.
Si uite asa, trebuie sa intitulez aceasta postare calatoriile a doi cocori in Islanda.

Prima data au vizitat Parcul National Thingvellir care face parte din Cercul de Aur, unul din celel mai spectaculose trasee turistice din Islanda. Aici s-a infiintat primul parlament din lume in anul 930.
De asemenea, parcul este situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Cocorii s-au plimbat printre placile tectonice si apoi au admirat Gulfoss - cascada Golden Falls. Au uitat sa faca poze la gheizerul Strokkur cand erupea deoarece au fost furati de peisajul inconjurator.

Dupa ce au mai vizitat doua cascade: Rangarbing si Seljalandsfoss - una mai mare decat cealalta - au innoptat.
 A doua zi au pornit spre Vik unde au adunat pietre de pe plaja cu nisip negru Reynisfjara si au admirat rocile Reynisdrangar - ce se inalta din mare.


S-au adunat cu mic cu mare, au viziat Parcul National Skaftafell si s-au urcat pe una din limbile ghetarului Vatnajokull - cel mai mare din Islanda si unul dintre cele mai mari din Europa. Sub acest ghetar se afla mai multi vulcani - unii mai activi decat altii.  Si uite asa au mai trecut o zi si o noapte.

Au admirat rasaritul la Diamond Beach, s-au bucurat ca au vazut o foca la laguna glaciara  Jokulsarlon, au povestit un pic cu o surata inaripata si apoi tot colindat de la munte la mare si de la mare la munte pana au ajuns in Reykavik.


 Dupa ce au tras un somn pe cinste si au admirat o furtuna de zapada si mai pe cinste din interiorul calduros al hotelului, au pornit sa viziteze orasul capitala, micut si cochet, scufundat in troiene. Au ascultat un concert de orga in catedrala Hallgrimur, au admirat vapoarele pe mare si panorama
orasului de la inaltime.
 La Blue Lagon au incercat apa calda cu varful penelor si si-au luat avant spre tara de bastina (sau tara unde s-a imprimat hartia cu biletu de avion) cu speranta ca se vor mai intoarce cand e mai cald, ca deh ... speranta moare ultima.Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Light and shadows - sunflower

Long time no see! I am very lazy these days. I also broke the promise I made at the beginning of the year to post at least once per week. I broke it this summer and it seems that I am breaking it also in the autumn. I have some models that I have to post and I have a lot of kusudamas started, but not yet finished so I hope I will get back on track as soon as possible.

I am very happy that I managed to post today the lovely crepe paper sunflowers I made in the middle of the summer. As I said before, I am very found of sunflowers and I try to make them each year (if you want to follow my series click this link: http://cridiana-origami.blogspot.com/search/label/sunflower). I tried of lot of models and I am happy with all the results.
Usually I am making them for kusudamas, but this time I made a three-flower arrangement for a small vase. Crepe-paper flowers are in top of my preferences when I have to make flowers in vases. I hope you also like them. Enjoy the pics!

Autumn rays of light …

Flocks of birds