duminică, 30 noiembrie 2014

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 6 - Matsumoto


Cocorul si-a inceput ziua a 6-ea a calatoriei in Japonia salutand un cocor adevarat. Neobisnuit cu strainii si cam sperios, acesta si-a luat talpasita inainte sa se apese declansatorul de la aparatul foto.


A pornit apoi spre zona Abo, a prins si un pic de zapada si a mers prin zeci de km de tuneluri.


A mai salutat o data maimutele macao.


 

Si a ajuns in orasul Matsumoto, renumit pentru castelul sau. Construit pe la 1500, castelul are un mic secret: 6 etaje in loc de 5 precum pare, numarate din exterior. Etajul  ascuns, aflat pe la mijloc era cea mai sigura zona, asa ca pe vreme de pace se depozitau alimente si pe vreme de razboi imparatul. Scarile de lemn erau foarte inguste si foarte inalte, in anumite zone ajungand si la 40 de cm distanta dintre 2 trepte.

Iar i se facu foame cocorului, asa ca servi niste soba, clatindu-si privirile cu apa lacului Matsumoto.Hmm... oare ce fel de cafea sa-si ia cocorul? Nu prea avea de unde sa-si aleaga.


Spre seara, la lacul Yamanakako, cocorul a salutat pentru prima data muntele Fuji, cu frica ca acesta din urma sa nu se ascunda intre nori. Nefiind sperios, muntele a stat la pozat pe inserate si un pic si mai pe inserate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...