Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 4 - Kanazawa
Cocorul a trebuit sa paraseasca Kyoto, pentru o noua destinatie plina de noutati: Kanazawa. S-a indreptat spre gara, si si-a cumparat bilet pentru Thunderbird.
A ajuns si in Kanazawa, odata cu norii.
Deoarece auriul soarelui nu se facea vazut, a pornit spre un atelier de lucru cu foite de aur. Dupa ce a fost initiat in procesul realizarii foitelor de aur, s-a bucurat de auriul ce stralucea de pe o multime de obiecte practice sau numai de decor si chiar din ceaiul verde pe care l-a savurat din plin.
A vizitat mai apoi districtul Chaya (chaya = casa de ceai), renumit pentru mini-restaurantele in care gheisele intretineau atmosfera. A intrat in casa Shima, sa admire interioarele. Casa avea coridoare si scari foarte inguste si panourile interioare din hartie, asa ca lumea nu avea voie sa intre cu posete sau aparate foto mari.
I se facu foame, asa ca merse la cumparaturi in piata Omicho, cea mai mare piata de peste si fructe de mare din Kanazawa. A papat Kaisendon - orez cu 7 feluri de fructe de mare si peste. A fost foarte proaspat si a avut un gust deosebit.
Urmatoarea oprire, castelul Kanazawa,construit in 1583 de catre clanul Maeda.
La o intindere de aripa de castel, se afla minunata gradina Kenrokuen (una din cele 3 mai frumoase gradini de tip landscape din intreaga Japonie). Se numeste gradina celor 6 principii: spatiu, izolare, artificiu, antichitate, cursuri de apa si panorama. Gradina se pregatea de hibernare, copacii erau protejati de zapada si vant cu ajutorul unui sistem de franghii si bete.
Dupa ce s-a plimbat prin ploaie admirand culorile vibrante, cocorul a pornit spre districtul samurailor, Nagamachi, ca sa viziteze o casa specifica.
Ce poetic au denumit japonezii aceste acoperisuri care la noi sunt atat de raspandite: maini in rugaciune! Se vede din imagini ca totul e plin de poezie, chiar daca e si cate o "mica, dar eficienta" camera de tortura alaturi.
RăspundețiȘtergere