Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 4 - Kanazawa


Cocorul a trebuit sa paraseasca Kyoto, pentru o noua destinatie plina de noutati: Kanazawa. S-a indreptat spre gara, si si-a cumparat bilet pentru Thunderbird.A ajuns si in Kanazawa, odata cu norii.


Deoarece auriul soarelui nu se facea vazut, a pornit spre un atelier de lucru cu foite de aur. Dupa ce a fost initiat in procesul realizarii foitelor de aur, s-a bucurat de auriul ce stralucea de pe o multime de obiecte practice sau numai de decor si chiar din ceaiul verde pe care l-a savurat din plin.
A vizitat mai apoi districtul Chaya (chaya = casa de ceai), renumit pentru mini-restaurantele in care gheisele intretineau atmosfera. A intrat in casa Shima, sa admire interioarele. Casa avea coridoare si scari foarte inguste si panourile interioare din hartie, asa ca lumea nu avea voie sa intre cu posete sau aparate foto mari.


I se facu foame, asa ca merse la cumparaturi in piata Omicho, cea mai mare piata de peste si fructe de mare din Kanazawa. A papat Kaisendon - orez cu 7 feluri de fructe de mare si peste. A fost foarte proaspat si a avut un gust deosebit.

Urmatoarea oprire, castelul Kanazawa,construit in 1583 de catre clanul Maeda.La o intindere de aripa de castel, se afla minunata gradina Kenrokuen (una din cele 3 mai frumoase gradini de tip landscape din intreaga Japonie). Se numeste gradina celor 6 principii: spatiu, izolare, artificiu, antichitate, cursuri de apa si panorama. Gradina se pregatea de hibernare, copacii erau protejati de zapada si vant cu ajutorul unui sistem de franghii si bete.Dupa ce s-a plimbat prin ploaie admirand culorile vibrante, cocorul a pornit spre districtul samurailor, Nagamachi, ca sa viziteze o casa specifica.Comentarii

  1. Ce poetic au denumit japonezii aceste acoperisuri care la noi sunt atat de raspandite: maini in rugaciune! Se vede din imagini ca totul e plin de poezie, chiar daca e si cate o "mica, dar eficienta" camera de tortura alaturi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Summer days

“Hope” is the thing with feathers -
That perches in the soul -
And sings the tune without the words -
And never stops - at all -

And sweetest - in the Gale - is heard -
And sore must be the storm -
That could abash the little Bird
That kept so many warm -

I’ve heard it in the chillest land -
And on the strangest Sea -
Yet - never - in Extremity,
It asked a crumb - of me. Emily Dikinson

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
One year of lucky stars

Un an, 365 de stelute multicolore - o culoare pentru zilele vesele si pline de soare, alta culoare pentru zilele pline de tristete, alta pentru cand te simti asa si asa... Stelutele norocoase nu au in fiecare zi aceeasi putere.
Un cadou potrivit pentru aniversarea nuntii de hartie.