Treceți la conținutul principal

1 Mai muncitoresc - day one

In weekendul 28-29 aprilie s-a desfasurat in Cluj festivalul "Japan Play Transylvania". In cadrul acestul festival au fost, printre multe altele, ateliere de origami, atelier de clamite quilling si "Aleea Artistilor". E prima oara cand am participat la un astfel de festival si mi-a placut foarte mult. Ii multumesc Catalinei pentru aceasta sansa.


Mai multe detalii despre programul de la Turnul Croitorilor: http://prietenii-japoniei.blogspot.com/2012/04/japan-play-transylvania-program.html

  Alte poze de la festival:Cu aceasta ocazie as dori sa incep un proiect pe care-l am in minte de cativa ani si anume: "One-thing-a-day" pentru luna mai. Aceste proiecte sunt destinate de obicei lunii februarie, dar eu voi face o exceptie in ton cu sarbatoarea de azi. Asadar, toata luna mai va fi "muncitoreasca" pe blogul meu. E drept ca voi trisa un pic, deoarece o parte din modele au fost deja prezentate in cadrul festivalului, dar nu am apucat inca sa le postez.
Incep cu traditionalii cocori:


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui