Treceți la conținutul principal

Oribana

Oribana este o ramură a origami-ului, care constă din crearea de aranjamente florale. Denumirea vine de la îmbinarea celor doi termeni ce definesc această "artă": origami şi ikebana.

Ikebana este arta aranjamentele florale în stil japonez,arta tablourilor vii. Florile sunt aranjate în vase după anumite tehnici şi principii. În aranjamentul florilor se urmăresc câteva reguli specifice şi necesare cum ar fi forma imperfectă, neregularitatea, înfăţişarea simplă, săracă, dar în acelaşi timp delicată şi fragilă.

Singura diferenţă dintre ikebana şi oribana este că la oribana, atât florile precum şi vasele în care florile sunt aranjate sunt făcute din hârtie.

Cei care au inventat acest termen, sunt Katrin şi Yuri Shumakov - de la Oriland. Ei au foarte multe modele oribana. Site-ul dedicat acestei arte este: http://www.oribana.com/
Pe site-ul http://oriland.com/ se găsesc câteva diagrame cu flori şi vaze. De asemenea, tot acolo, se găsesc de vânzare 3 dvd-uri cu aranjamente: "Delight", "Charm" şi "Beauty".

Spring pirouette
Unul din modelele din Oribana Delight - Spring pirouette, este alcătuit din 23 de module, are complexitatea mediu/complex. Are in compoziţie o vază (variaţie de "Fancy vase") , o orhidee (Orhidee Cattleya) şi o ramură de leandru.


Comentarii

  1. Foarte frumos!
    Daca ai putin timp uita-te la ce am incercat eu
    http://andreeahandmade.blogspot.com/2011/03/flori-pentru-mama.html.
    Cum ti se par?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui