Oribana

Oribana este o ramură a origami-ului, care constă din crearea de aranjamente florale. Denumirea vine de la îmbinarea celor doi termeni ce definesc această "artă": origami şi ikebana.

Ikebana este arta aranjamentele florale în stil japonez,arta tablourilor vii. Florile sunt aranjate în vase după anumite tehnici şi principii. În aranjamentul florilor se urmăresc câteva reguli specifice şi necesare cum ar fi forma imperfectă, neregularitatea, înfăţişarea simplă, săracă, dar în acelaşi timp delicată şi fragilă.

Singura diferenţă dintre ikebana şi oribana este că la oribana, atât florile precum şi vasele în care florile sunt aranjate sunt făcute din hârtie.

Cei care au inventat acest termen, sunt Katrin şi Yuri Shumakov - de la Oriland. Ei au foarte multe modele oribana. Site-ul dedicat acestei arte este: http://www.oribana.com/
Pe site-ul http://oriland.com/ se găsesc câteva diagrame cu flori şi vaze. De asemenea, tot acolo, se găsesc de vânzare 3 dvd-uri cu aranjamente: "Delight", "Charm" şi "Beauty".

Spring pirouette
Unul din modelele din Oribana Delight - Spring pirouette, este alcătuit din 23 de module, are complexitatea mediu/complex. Are in compoziţie o vază (variaţie de "Fancy vase") , o orhidee (Orhidee Cattleya) şi o ramură de leandru.


Comentarii

  1. Foarte frumos!
    Daca ai putin timp uita-te la ce am incercat eu
    http://andreeahandmade.blogspot.com/2011/03/flori-pentru-mama.html.
    Cum ti se par?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare