Treceți la conținutul principal

Festivalul Origami Peace Tree

In weekendul acesta am fost la Iasi, ca sa vizitez expozitia din cadrul festivalului international "Origami Peace Tree" care a avut a XIII-ea editie in Romania.
Organizatorii pentru aceasta editie au fost cei de la liceul "Miron Costin" din Iasi. Au participat peste 1000 de persoane, din 13 tari: Romania, Republica Moldova, Rusia, Polonia, SUA, Chille, Coreea de Sud, Brazilia ....In cadrul festivalului a fost si un concurs de Haiku, care - din cate am inteles - a avut ca tema origami. Au fost premiate 3 persoane, pentru poeziile prezentate.
Mi-a placut foarte mult haiku-ul acesta, compus de Vasile Moldovan:

"Listening to the flight
of a thousand white paper cranes...
a blind war veteran
"


Si acesta, al Simonei Dobrescu-Craciun:

"Origami cranes
going away with the wind -
a morning prayer"

Mai multe haiku-uri de la festival, puteti gasi la acest link: http://romaniankukai.blogspot.com/2008/11/rezultatele-concursului-internaional-de.html

Poze:

Comentarii

  1. Bravo voua ca ati ajuns la OPT, mi-ar fi placut sa pot veni si eu..
    Mi-am vazut si eu kusudamele pe acolo, saru'mana de poze! :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).