Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor - Muntii Retezat


Intr-o zi, cocorul se trezi dis de dimineata si porni pe jumatate adormit spre Muntii Retezat. Primul hop fu lacul Bucura si urmatorul Varful Peleaga. Liniste si pace - apa foarte clara a lacului, cerul perfect albastru, bataia vantului pe varful muntelui, pietrele pline de licheni galbeni sclipind in soare, totul punctat de cate un strigat de marmota sau un behait finut de oaie. 
Cocorul tot sari din piatra in piatra pana ajunse pe varful alcatuit dintr-un morman mare de pietre. Se tot gandea ca nu a vazut in viata lui atatea pietre (parca aruncate asa, fara nici o noima) dar cand  cobori de pe varf (pe alt traseu) vazu alte pietre.
Se facu si seara. Cocorul, obosit, dar tare fericit, porni spre casa, incarcat cu o energie ce parea ca-l va tine cel putin o saptamana.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui

Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.