Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 5 - Shirakawa & Takayama


A vizitat cocorul si un sat de munte din regiunea Shirakawa-go, renumita pentru casele sale in forma de A (gassho-zukuri = construite in forma de maini-in-rugaciune). Forma e utila atat pentru a razbate prin iernile cu foarte multa zapada, cat si pentru a creste viermi de matase in podul cu mai multe nivele. Unele case rezista de mai bine de 250 de ani. Acoperisurile sunt facute dintr-un fel de papura, asa ca nu e nevoie de horn la casa. Fumul se disipeaza uniform si iese ca o ceata prin acoperis.
Satucul acesta de munte, pare rupt dintr-o poveste. Dupa ploaia de la Kanazawa, sub razele blande ale soarelui cu dinti, cocorul a fost profund impresionat de pacea traiului la tara.

Camp de orez:


Momiji si curmal japonez (perssimon):Urmatorul obiectiv a fost Takayama (fostul Hida), oras aflat in zona de munte, unde sarubobo e la el acasa.

Aici si-a bucurat privirile cu raurile galbene de frunze - in forma de evantaie - ale unui copac ginkgo-biloba in varsta de 1200 de ani, copac care-si ducea batranetile in curtea unui templu.


Si cum foamea era mare (dupa aerul curat de munte care face pofta de mancare), cocorul se simtea in stare sa manance o vaca intreaga. A trebuit sa se limiteze la cateva feliute din renumita vita de Kobe, foarte frageda si gustoasa deoarece a fost crescuta in stil aristocrat, nestresata si pe fundal de muzica clasica.Trecand la lucruri mai serioase, cocorul si-a continuat calatoria cu vizita casei magistratului - Jinya, construita de pe la 1600. Cunoscuta ca fiind cel mai mare depozit de orez din intreaga Japonie, casa mai avea si sali de conferinta, birouri, sali pentru oaspeti si o mica, dar eficienta, sala de tortura.
 Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - Kusudama Firefly

Indragesc acest model din ce in ce mai tare, si dupa toate mofturile pe care le-am facut inainte sa-l impaturesc pentru prima data, am ajuns sa-i fac un tutorial, ca sa nu mai tot caut diagrama (destul de bine realizata) de fiecare data. Nu stiu daca pe viitor voi folosi tutorialul sau mai degraba voi face click pe linkul catre diagrama din tutorial, dar cu siguranta voi accesa aceasta pagina destul de des :D
Modelul se numeste Firefly Sonobe si este al lui Ekaterina Lukasheva. Este alcatuit din 30 de module, cu toate ca si varianta cu 12 arata bine. Este necesar lipici pentru realizarea lui si un bat de frigaruie pentru ondularea modulelor. Din patrate de 7 cm iese o kusudama cam de 12 cm diametrul.Un modul este gata, trebuie doar ondulat pentru a capata o forma mai frumoasa.


Mai sunt necesare inca 29 de module! Spor la impaturit!

Asamblarea se face cu lipici, pe principiul 5 cu 3.


Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).