Treceți la conținutul principal

Just Christmas ornaments


Sunt destul de dezamagita de hartia "speciala" de origami care se gaseste prin unele magazine. Nu zic ca imprimeurile nu sunt deosebite, dar calitatea ei lasa de dorit si pretul nu explica nimic decat adaosurile uriase pe care le adauga patronii pentru ca e hartie de origami. 
Am fost incatata initial de aceasta hartie, deoarece are imprimeuri diferite pe ambele parti si am si o mica coala de impachetat cu aceleasi modele pe care o tin acolo pentru cand voi avea mai multa inspiratie legata de kusu pe care o voi impaturi. Dar cand am ajuns acasa si am desfacut ambalajul am vazut ca, spre deosebire de coala de impachetat - care era lucioasa si avea culorile destul de vii, aceasta arata ca o hartie xerox cu desene scoase la imprimanta.
Am reusit sa-i dau un pic de lumina adaugand la fiecare steluta o fundita alba si asa s-au ivit aceste globulete.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Light and shadows - sunflower

Long time no see! I am very lazy these days. I also broke the promise I made at the beginning of the year to post at least once per week. I broke it this summer and it seems that I am breaking it also in the autumn. I have some models that I have to post and I have a lot of kusudamas started, but not yet finished so I hope I will get back on track as soon as possible.

I am very happy that I managed to post today the lovely crepe paper sunflowers I made in the middle of the summer. As I said before, I am very found of sunflowers and I try to make them each year (if you want to follow my series click this link: http://cridiana-origami.blogspot.com/search/label/sunflower). I tried of lot of models and I am happy with all the results.
Usually I am making them for kusudamas, but this time I made a three-flower arrangement for a small vase. Crepe-paper flowers are in top of my preferences when I have to make flowers in vases. I hope you also like them. Enjoy the pics!

Autumn rays of light …

Wishing you a colorful day!