Treceți la conținutul principal

Si povestea continua


A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi, nu s-ar mai povesti, un monstru mare si rau (inspirat de Kurlikins). Acesta traia singur pe un taram intunecat si se plicitsea de moarte. Asa ca, mare ii fu mirarea intr-o buna zi, cand se trezi din somn si vazu zburand spre castelul sau un stol de fluturi colorati. Fluturii poposira in curtea sa si se transformara in stelute norocoase. Fu captivat de frumusetea lor, nu mai vazuse atatea culori stranse la un loc.

 

Se duse la ele si le ura bine venit. Din vorba in vorba - caci stelutele erau tare guralive - afla toata povestea lor. Atunci cand s-a destramat curcubeul, stelutele s-au transformat in fluturi si s-au raspandit in cele patru zari, aducand bucurie si lumina pe chipurile oamenilor. Dar nu au putut sta mult despartite unele de celelalte, si cu dor in inimi incepura sa isi caute drumul inapoi. Asa fericite au fost cand s-au intalnit ca si-au jurat ca nu se vor mai desparti si ca, de acum inainte, vor calatori impreuna ca sa vada lumea. 
Monstrul mare si rau se gandi ca i-ar place sa aiba si el un curcubeu care sa-i mai lumineze taramul si incerca sa le convinga sa ramana la curtea sa.Stelutele refuzara politicos, fusesera prea mult timp in captivitate si nu mai aveau rabdare sa stea intr-un singur loc. Bine, bine, spuse monstrul mare si rau, si in gand ii incolti o idee. Asteptati un pic aici, caci vreau sa va pregatesc ceva pentru drum - spuse acesta, si stelutele asteptara cuminti sa vada darul. 


Monstrul mare si rau se intoarse cu o plasa de prins fluturi si pana sa se dezmeticeasca stelutele o arunca peste ele. Mare ii fu supararea cand vazu ca nu reusise sa le prinda pe toate. Ramasesera afara stelutele galbene, portocalii si rosii. Se gandi sa incerce sa le prinda si pe acelea, numai ca, speriate, acestea incepura sa se agite si isi luara zborul, transformandu-se in fluturi. Asta e, isi zise monstrul mare si rau, si se intoarse la castel resemnat ca prinsese mai mult de jumatate din prada.Comentarii

  1. Cridiana: very funny pictures, very cute your monster!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you Claudia. I intended to have a funny post. I am glad I did not fail to do so.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Summer days

“Hope” is the thing with feathers -
That perches in the soul -
And sings the tune without the words -
And never stops - at all -

And sweetest - in the Gale - is heard -
And sore must be the storm -
That could abash the little Bird
That kept so many warm -

I’ve heard it in the chillest land -
And on the strangest Sea -
Yet - never - in Extremity,
It asked a crumb - of me. Emily Dikinson

One year of lucky stars

Un an, 365 de stelute multicolore - o culoare pentru zilele vesele si pline de soare, alta culoare pentru zilele pline de tristete, alta pentru cand te simti asa si asa... Stelutele norocoase nu au in fiecare zi aceeasi putere.
Un cadou potrivit pentru aniversarea nuntii de hartie.

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza: