Treceți la conținutul principal

Tutorial Daphne Odora


Cred ca majoritatea persoanelor care au facut kusudame au inceput cu Morning Glory. Eu am inceput cu Daphne Odora un model creat de Mio Tsugawa inspirata fiind de cateva poze vazute pe un blog argentinian cu ceva timp in urma. Diagrama am vazut-o pe site-ul lui Mio  - Atelier Puupuu, care intre timp s-a schimbat in asa masura incat nu am reusit sa o mai gasesc cand am avut nevoie de ea. Asa ca, m-am gandit la un tutorial despre acest model inainte sa uit de tot pasii.

Asadar, aveti nevoie de 43-44 patrate de hartie (de preferinta cu latura de 7.5 cm), ac si ata si un foarfece. Modelul original era alcatuit din 40 de bucati si iese bine si asa, dar dupa un timp hartia se aseaza si apar goluri in kusudama, asa ca recomand folosirea a inca 3-4 module in plus cu toate ca va fi un pic mai grea asamblarea.

Pentru un modul, se porneste de la forma de baza waterbomb:

Se continua cu (la pasul 16 se repeta pasii 1-15 pentru celelalte 3 laturi):
Asa arata un modul aproape gata:
Ultimul pas din realizarea unui modul este deschiderea petalelor (formate pe indoitura de la pasul 14):
Dupa ce ati terminat de impaturit toate modulele acestea trebuie asamblate. Asamblarea se face prin coasere. Aici voi prezenta metoda mea de coasere pe care o folosesc dintr-o usoara comoditate. Asadar, se impart modulele in 3 gramezi aproximativ egale.
Din prima gramada, se insira toate modulele-floricica pe ata, prinzandu-se de codite.
Se innoada ata formandu-se un cerc - primul cerc care va fi bine strans.
Folosind aceeasi ata, se adauga modulele din a doua gramada, formand al doilea cerc. Acesta se va strange cu grija si apoi se innoada ata. Deja modelul incepe sa capete o forma sferica.
Se adauga modulele din ultima gramada - a treia, tot pe aceeasi ata. Aceasta parte este cea mai dificila, deoarece trebuie avut grija ca modelul sa aiba forma de sfera mai ales cand se adauga ultimele module. Atentie atunci cand innodati ata la final puteti sa impingeti cu grija modulele un pic il lateral pentru a face nodul si apoi sa le aranjati la loc. Apoi se taie ata ramasa in surplus. 
Asa arata modelul finalizat:

Comentarii

  1. Thank you for putting my blog on your blog list!

    Your blog is amazing! Full of colors and wonderful things!! I love it!

    RăspundețiȘtergere
  2. You're welcome :)
    I really love your blog, I am sorry I found it so late. You have a lot of interesting ideas of combining origami and stories.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui