Treceți la conținutul principal

Big tornillo


Model: Tornillo sau Great Stellated Dodecahedron
Autor: Paolo Bascetta
Tutorial: http://cridiana-origami.blogspot.com/2011/08/tutorial-tornillo.html

S-a vorbit mult pe bloguri despre big tornillo - cu referire la modelul din 90 de piese, pe care Elyda l-a impaturit in vara aceasta cu multa placere in diverse ipostaze coloristice.Asa ca m-am pus si eu pe impaturit un "big" tornillo - dar al meu fiind mare datorita dimensiunilor: fiecare modul e facut dintr-un patrat cu latura de 21 cm.
 Cand am terminat modelul de 30 de piese nu m-am putut abtine sa nu incerc si unul din 90. La acest model, imbinarea se face asa: un grup de 5 module inconjurat de grupuri de cate 6 module, spre deosebire de cel de 30 - unde toate grupurile sunt de cate 5 module. Toate colturile sunt si aici alcatuite din cate 3 module imbinate.
Detalii:Privire din interior :)


Comentarii

  1. Felicitari Diana!
    Sunt spectaculoase amandoua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt minunate amandoua, dar cel portocaliu imi face cu ochiul:) Iar privirea din interiorul celui multicolor e de milioane!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).