Treceți la conținutul principal

Tutorial kirigami rose


Kirigami rose (click pe poze pentru a le mari):
Aveti nevoie de 4 patrate de hartie, lipici, foarfeca si o scobitoare (daca doriti sa ondulati hartia pe margini).
E nevoie de putin origami pentru a obtine un hexagon (1-4) si apoi intra in joc kirigami-ul - hexagonul se taie pe margine formadu-se petala. Se desface apoi hartia obtinandu-se o floricica cu 6 petale.
Cele 4 floricele cu 6 petale se taie dupa cum urmeaza: o floricica se taie intre 2 petale pana la mijloc, la o floricica i se taie o petala, la una 2 petale si la alta 3 petale. Se vor folosi: o floricica cu 6 petale, una cu 5, una cu 4, una cu 3 si una cu 2.
La toate floricelele (in afara de cea cu 2 petale) se lipesc intre ele cele 2 petale adiacente taieturii. La floricica cu 2 petale, se rasuceste hartia pana se formeaza un tub si se pune un pic de lipici ca sa se pastreze forma.
Apoi, cele 5 floricele se lipesc intre ele in ordinea numarului de petale.

Acesta este rezultatul final:
Folosind aceasta tehnica se pot obtine si alte flori. nu neaparat trandafiri, renuntand la floricelele din 4,3 si 2 petale, si adaugand inca o floricica din 5.

Comentarii

  1. Multumesc mult pentru tutorial, Diana!
    Foarte frumos explicat si plin de imagini sugestive.
    Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase tutoriale. Trandafirul il voi incerca si eu. Numai bine iti doresc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).