Treceți la conținutul principal

Lalele si trandafiriPlictisita de vechea decoratiune de deasupra intrarii in sufragerie, m-am pus pe lucru, si dupa un numar destul de mare (prea mare chiar) de trandafirasi, lalele, frunze si flori de cires (japonez), am inlocuit-o cu decoratiunea din poze.

Trandafirasii se numesc de fapt Nishiki (Japanese Brocade sau Japanese Cabbage - mie imi arata mai mult a trandafiri decat a varza, dar nu am incercat modelul in varianta verde). A durat ceva pana am reusit sa-l fac pe primul, mi-a folosit foarte mult un filmulet gasit pe youtube, fara el nu m-as fi descurcat.
Instructiuni pentru Magic Rose( un model care seamana cu cel de la Nishiki) gasiti aici (poze), sau aici (flilmulet). Ambele modele sunt compuse din cate 6 module. Cele 6 module formeaza un cub, pe care trebuie sa-l desfaci cu rabdare si sa obtii rezultatul final.

Frunzulitele le-am facut inspirandu-ma de la fluturasul Adinei. Pentru lalele am folosit diagrama de pe care o gasiti aici.

Cu surplusul de origami am facut un mic aranjament floral.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).