Treceți la conținutul principal

Moon rabbit


Saptamana trecuta a fost luna plina - super blue blood moon, un fenomen destul de rar intalnit, care a oferit o priveliste mirifica. Nu am vazut niciodata luna asa de mare si de clara... Asa de clara incat am reusit sa vad si iepurasul aciuat acolo. Am cautat si legenda lui, am gasit una din variante... aici si mi-a venit ideea de a incerca sa sa vad cum ar arata in varianta origami. Am ales sa-l cocot pe luna noua. Nu m-am putut opri pana nu am realizat 3 variante, din ce in ce mai colorate.


Model: moon
Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=T0dFWXlhPws

Model: bunny
Diagrama: http://learnatwork.info/instructions-for-origami/instructions-for-origami-origami-instructions-pdf-best-25-origami-instructions-ideas-on/


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - Kusudama Firefly

Indragesc acest model din ce in ce mai tare, si dupa toate mofturile pe care le-am facut inainte sa-l impaturesc pentru prima data, am ajuns sa-i fac un tutorial, ca sa nu mai tot caut diagrama (destul de bine realizata) de fiecare data. Nu stiu daca pe viitor voi folosi tutorialul sau mai degraba voi face click pe linkul catre diagrama din tutorial, dar cu siguranta voi accesa aceasta pagina destul de des :D
Modelul se numeste Firefly Sonobe si este al lui Ekaterina Lukasheva. Este alcatuit din 30 de module, cu toate ca si varianta cu 12 arata bine. Este necesar lipici pentru realizarea lui si un bat de frigaruie pentru ondularea modulelor. Din patrate de 7 cm iese o kusudama cam de 12 cm diametrul.Un modul este gata, trebuie doar ondulat pentru a capata o forma mai frumoasa.


Mai sunt necesare inca 29 de module! Spor la impaturit!

Asamblarea se face cu lipici, pe principiul 5 cu 3.


Sunflower kusudama

I am back with another sunflower design. This time it is origami and a little bit of quilling. 
I managed to get together the flowers from this post: http://cridiana-origami.blogspot.com/2018/07/sunflower.html in a kusudama.


The base is made from an electra model: http://cridiana-origami.blogspot.com/2012/04/tutorial-electra.html
There are 12 flowers made from an adaptation of this diagram: http://stranamasterov.ru/node/133487?tid=451,850
Then there are 20 little buds to fill in the corners.