Treceți la conținutul principal

The last blue rose


 M-am indurat si eu, in sfarsit, sa folosesc hartia de origami cumparata din Japonia pentru o kusudama. Am ales modelul Caramel in combinatie cu Magic rose cube.

the last rose 
an old gardener looks 
away 
- Anna MazurkiewiczModel: Caramel Kusudama
Autor: Maria Sinayskaya
Module: 30


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).
Spring project - kiyoko

Modelul acesta imi este tare drag. L-am vazut de ceva vreme pe blogul lui Flaviane si tot am amanat din varii motive sa-l impaturesc pana de curand. Seamana destul de mult cu modelele lui Meenakshi Mukerji, dar aduce o mai buna stabilitate la petale. E drept ca am numai o luna de cand am suspendat intr-un aranjament aceasta kusudama pentru prima data (http://cridiana-origami.blogspot.ro/2014/03/1-martie-cu-dragoste.html), dar nu-mi lasa impresia ca se va alungi nici pe viitor, si va ramane mult timp in forma sferica originala.

Model: Kusudama Kiyoko
Autor: Flaviane Koti
Diagrama: http://terapiadopapel.blogspot.ro/2013/08/foto-diagrama-e-curiosidades-da.html