Treceți la conținutul principal

Polka dots


S-a intors si vremea frumoasa, cu soare cu tot. Mi-am incalcat si promisiunea de a nu-mi mai cumpara hartie anul acesta (la ce stocuri am, as putea sa deschid un magazin), dar nu m-am putut abtine cand am vazut rosu cu buline albe in fata ochilor. Inca nu mi-am revenit din lenevit, asa ca am simplificat design-ul initial de la carusel (care includea si niste papusi quilling) si am ajuns la aceasta varianta. 
Am gasit si copacul in care-mi pot atarna creatia pentru pozat, dar nu am luat in calcul faptul ca bateria de la aparatul foto era pe terminate. Asa ca atunci cand am apasat pe declansator si nu vroia sa faca poza, primul gand ce mi-a trecut prin minte a fost ca mi s-a stricat obiectivul si nu mai vrea sa focalizeze. Noroc cu soarele, mi-am scos un pic acumulatorul la bronzat si am reusit sa fac repede 5 poze. Una a focalizat pe langa, asa ca am ramas cu 4. Partea buna la toata chestia asta a fost ca nu m-am mai chinuit acasa sa le selectez pe cele mai frumoase. Cand nu ai de ales, te multumesti cu ce gasesti.


Model: varianta de kusudama bloom (se porneste de la un cerc, nu de la un patrat)
Nr. module: 24
Tutorial: http://cridiana-origami.blogspot.com/2010/12/kusudama-bloom.htmlComentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Light and shadows - sunflower

Long time no see! I am very lazy these days. I also broke the promise I made at the beginning of the year to post at least once per week. I broke it this summer and it seems that I am breaking it also in the autumn. I have some models that I have to post and I have a lot of kusudamas started, but not yet finished so I hope I will get back on track as soon as possible.

I am very happy that I managed to post today the lovely crepe paper sunflowers I made in the middle of the summer. As I said before, I am very found of sunflowers and I try to make them each year (if you want to follow my series click this link: http://cridiana-origami.blogspot.com/search/label/sunflower). I tried of lot of models and I am happy with all the results.
Usually I am making them for kusudamas, but this time I made a three-flower arrangement for a small vase. Crepe-paper flowers are in top of my preferences when I have to make flowers in vases. I hope you also like them. Enjoy the pics!

Autumn rays of light …

Flocks of birds