Treceți la conținutul principal

A pink story


A fost odata ca niciodata un cocor de portelan ce a zburat pana-n panzele roz si a ajuns intr-o lume fermecata locuita de mici papusele japonezeze. Printul din regat trebuia sa se casatoreasca, asa ca la castel veneau papusi, care mai de care mai frumoase, si-si incercau norocul. Dar nici una nu era nici pe placul printului si nici pe placul regelui si reginei.
Cocorul povesti ca a vazut (chiar in regat) o fata tare frumoasa si credea ca s-ar potrivi cu printul. Una din doamnele de la curte fu trimisa sa o aduca pe fata in cauza. Calatoria fu lunga, deoarece papusa nu avea aripi, precum cocorul. Dar fructuoasa...
Doamna se intoarse impreuna cu fata si cu mama ei. Deoarece nu era de vita nobila, regele si regina nu au vrut ca printul sa faca cunostinta cu prea frumoasa fata. 

Dar doamnelor de la curte le placea frumoasa fata, asa ca au aranjat o intalnire secreta intre fata si print. Se indragostira la prima vedere. Doar cocorul fu martor la cuvintele de dragoste ce fura schimbate de cei doi tineri.


Dar regele si regina aveau alte planuri pentru bietul print, doreau sa-l casatoreasca cu o fata dintr-o familie de vita nobila. Familia fu invitata la curte si fata prezentata printului. Oricat incerca baiatul sa se substraga de la aceasta uniune, nu avu succes. Cei doi se casatorira, spre bucuria parintilor.
Si saraca fata frumoasa privea de la distanta noul cuplu. Lacrimi i se scurgeau pe obraz, era atata de singura. Simtindu-se responsabil de tristetea fetei, cocorul aparu langa ea si o invita sa-l insoteasca in urmatoarea calatorie.


Toate papusile care au participat la poveste:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui

Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.