Treceți la conținutul principal

A pink story


A fost odata ca niciodata un cocor de portelan ce a zburat pana-n panzele roz si a ajuns intr-o lume fermecata locuita de mici papusele japonezeze. Printul din regat trebuia sa se casatoreasca, asa ca la castel veneau papusi, care mai de care mai frumoase, si-si incercau norocul. Dar nici una nu era nici pe placul printului si nici pe placul regelui si reginei.
Cocorul povesti ca a vazut (chiar in regat) o fata tare frumoasa si credea ca s-ar potrivi cu printul. Una din doamnele de la curte fu trimisa sa o aduca pe fata in cauza. Calatoria fu lunga, deoarece papusa nu avea aripi, precum cocorul. Dar fructuoasa...
Doamna se intoarse impreuna cu fata si cu mama ei. Deoarece nu era de vita nobila, regele si regina nu au vrut ca printul sa faca cunostinta cu prea frumoasa fata. 

Dar doamnelor de la curte le placea frumoasa fata, asa ca au aranjat o intalnire secreta intre fata si print. Se indragostira la prima vedere. Doar cocorul fu martor la cuvintele de dragoste ce fura schimbate de cei doi tineri.


Dar regele si regina aveau alte planuri pentru bietul print, doreau sa-l casatoreasca cu o fata dintr-o familie de vita nobila. Familia fu invitata la curte si fata prezentata printului. Oricat incerca baiatul sa se substraga de la aceasta uniune, nu avu succes. Cei doi se casatorira, spre bucuria parintilor.
Si saraca fata frumoasa privea de la distanta noul cuplu. Lacrimi i se scurgeau pe obraz, era atata de singura. Simtindu-se responsabil de tristetea fetei, cocorul aparu langa ea si o invita sa-l insoteasca in urmatoarea calatorie.


Toate papusile care au participat la poveste:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Light and shadows - sunflower

Long time no see! I am very lazy these days. I also broke the promise I made at the beginning of the year to post at least once per week. I broke it this summer and it seems that I am breaking it also in the autumn. I have some models that I have to post and I have a lot of kusudamas started, but not yet finished so I hope I will get back on track as soon as possible.

I am very happy that I managed to post today the lovely crepe paper sunflowers I made in the middle of the summer. As I said before, I am very found of sunflowers and I try to make them each year (if you want to follow my series click this link: http://cridiana-origami.blogspot.com/search/label/sunflower). I tried of lot of models and I am happy with all the results.
Usually I am making them for kusudamas, but this time I made a three-flower arrangement for a small vase. Crepe-paper flowers are in top of my preferences when I have to make flowers in vases. I hope you also like them. Enjoy the pics!

Autumn rays of light …

Flocks of birds