Treceți la conținutul principal

A pink story


A fost odata ca niciodata un cocor de portelan ce a zburat pana-n panzele roz si a ajuns intr-o lume fermecata locuita de mici papusele japonezeze. Printul din regat trebuia sa se casatoreasca, asa ca la castel veneau papusi, care mai de care mai frumoase, si-si incercau norocul. Dar nici una nu era nici pe placul printului si nici pe placul regelui si reginei.
Cocorul povesti ca a vazut (chiar in regat) o fata tare frumoasa si credea ca s-ar potrivi cu printul. Una din doamnele de la curte fu trimisa sa o aduca pe fata in cauza. Calatoria fu lunga, deoarece papusa nu avea aripi, precum cocorul. Dar fructuoasa...
Doamna se intoarse impreuna cu fata si cu mama ei. Deoarece nu era de vita nobila, regele si regina nu au vrut ca printul sa faca cunostinta cu prea frumoasa fata. 

Dar doamnelor de la curte le placea frumoasa fata, asa ca au aranjat o intalnire secreta intre fata si print. Se indragostira la prima vedere. Doar cocorul fu martor la cuvintele de dragoste ce fura schimbate de cei doi tineri.


Dar regele si regina aveau alte planuri pentru bietul print, doreau sa-l casatoreasca cu o fata dintr-o familie de vita nobila. Familia fu invitata la curte si fata prezentata printului. Oricat incerca baiatul sa se substraga de la aceasta uniune, nu avu succes. Cei doi se casatorira, spre bucuria parintilor.
Si saraca fata frumoasa privea de la distanta noul cuplu. Lacrimi i se scurgeau pe obraz, era atata de singura. Simtindu-se responsabil de tristetea fetei, cocorul aparu langa ea si o invita sa-l insoteasca in urmatoarea calatorie.


Toate papusile care au participat la poveste:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).
Tutorial Bradut de Craciun

Se apropie Craciunul si ne pregatim de decoratiuni pentru iarna. Bradutul este una din cele mai semnificative decoratiuni, asa ca am cautat un model usor de facut si am gasit pe youtube un filmulet cu acest bradut (http://www.youtube.com/watch?v=eoC_L7jEDk0). Cum eu prefer totusi diagramele m-am gandit sa fac un tutorial bazat pe filmulet. 

Aveti nevoie de 5 coli de hartie, 4 verzi si una maro. Eu am folosit urmatoarele dimensiuni: pentru hartia verde: 11 cm, 9 cm si 2 coli de 7 cm (desi recomand pentru varf o coala mai mica de 7 cm) si pentru cea maro o coala de 9 cm. Bradutul final a iesit inalt de 11 cm. Avem 3 module pentru coroana bradului, unul pentru varf si unul pentru trunchi.
Modulele pentru coroana sunt cele 3 verzi de 11 cm, 9 cm si 7 cm:


  Diagrama unui modul pentru coroana: (@ = intoarceti figura).Cele trei module:

Modulul pentru varful bradului - coala ramasa de 7 cm:


Modulul pentru trunchiul bradului - coala maro de 9 cm:
 Toate moduele:


Asamblare module:

Coroana …