Treceți la conținutul principal

Tutorial - Bradut de Craciun din rozete


Am gasit pe Pinterest un bradulet mai aparte, facut din rozete: https://www.amusestudio.com/studio-spotlight-november.asp Am incercat si eu unul si am facut un scurt tutorial. Am inceput ca in imagine, vrand sa folosesc margele, dar dupa ce am facut rozetele, am ajuns la concluzia ca nu am margele suficient de late pentru a tine rozetele mele, asa ca am rulat niste fasii de hartie in loc de ele. Ce nu o sa vedeti in tutorial, si am adaugat pe parcurs, sunt niste cerculete din hartie pe care le-am lipit pe mijlocul rozetelor (fata-verso) inainte sa le fixez pe brad.


Materiale folosite:
Bradutul meu are 7 nivele, asa ca am folosit 7 fasii de hartie colorata, cu grosime mai mare decat cea de xerox. Mi-a iesit cam de 20 de cm inaltime. Dimensiunile sunt urmatoarele:
- 7.5 cm  x  75 cm
- 6.5 cm  x  70 cm
- 5.5 cm  x  65 cm
- 4.5 cm  x  50 cm
- 3.5 cm  x  40 cm
- 2.5 cm  x  30 cm
- 1.5 cm  x  18 cm
La fasiile rulate pe care le-am folosit intre rozete, am folosit latimea de 1.5 cm. Lungimea variaza in functie de nivel, mai mare la cele de jos, mai mica sus. Am mai adaugat pe parcurs fasii de hartie la o "margeluta" daca mi s-a parut ca-i prea ingusta.
Am folosit lipici, un bat de frigaruie pentru mijlocul bradutului si un creion pe care am rulat fasiile de la "margelute".


Toate rozetele se fac la fel. Lucrand pe partea fara model, am impartit hartia intai in 4, apoi in 8, apoi in 16 parti egale. Am intors-o pe cealalta parte (pe "fata") si am inceput sa formez evantaiul, injumatatind dreptunghiurile realizate la ultimul pas. 
In total, hartia a fost impartita in 32 de parti egale.La final am pus lipici pe ultimele 2 dreptunghiuri si le-am suprapus peste primele 2, formand un cilindru, pe care mai apoi l-am aplatizat. Aici am realizat ca margelele mele sunt prea mici :)


Cele 7 nivele:


Cele 7 "margelute" din hartie rulata (pe parcursul asamblarii bradutului, tot am mai adaugat alte fasii la ele):


Asamblarea rozetelor:
Am inceput cu rozeta cea mai mare. Am lipit pe spatele ei o "margeluta", am intors-o cu fata in sus si am lipit alta "margeluta". Le-am dezlipit mai apoi, am adaugat cerculetele de hartie si le-am lipit la loc. Am pus batul de frigaruie si am adaugat urmatoarea rozeta. Si urmatoarea, si urmatoarea... pana le-am terminat pe toate.In varf am adaugat un lucky star, facut dintr-o fasie de hartie cu latimea: 2 cm si lungimea: 60 cm.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).
Spring project - kiyoko

Modelul acesta imi este tare drag. L-am vazut de ceva vreme pe blogul lui Flaviane si tot am amanat din varii motive sa-l impaturesc pana de curand. Seamana destul de mult cu modelele lui Meenakshi Mukerji, dar aduce o mai buna stabilitate la petale. E drept ca am numai o luna de cand am suspendat intr-un aranjament aceasta kusudama pentru prima data (http://cridiana-origami.blogspot.ro/2014/03/1-martie-cu-dragoste.html), dar nu-mi lasa impresia ca se va alungi nici pe viitor, si va ramane mult timp in forma sferica originala.

Model: Kusudama Kiyoko
Autor: Flaviane Koti
Diagrama: http://terapiadopapel.blogspot.ro/2013/08/foto-diagrama-e-curiosidades-da.html