Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 8 - Tokyo


Cocorul s-a pregatit sa-si incheie calatoria cu o ultima zi, petrecuta in Tokyo. A admirat rasaritul soarelui de la inaltime si s-a plimbat printre zgarie-nori, indreptandu-se catre Gradinile Imperiale.





A admirat contrastul dintre stilul clasic si cel modern si a prins in poza acoperisul palatului imperial, cu un mic varf auriu.



De la gradini a plecat spre templul Meiji, construit in 1920, dedicat post-mortem imparatului Meiji si consoartei acestuia, imparateasa Shoken. Imparatul Meiji, a fost primul imparat al Japoniei moderne, sub conducerea acestuia, tara s-a alaturat celor mai mari puteri ale lumii. 


Cu toate ca e in mijlocul orasului, templul, inconjurat de padure, este o mica oaza de liniste si pace (mai ales cand nu e vizitat de prea multi turisti). 
Un perete alcatuit din butoaie de sake:

 

Cocorul si-a incheiat sederea in Tokyo cu o vizita la Origami Kaikan, centrul de origami ce dateaza de mai bine de 150 de ani. Aici se afla un muzeu, un magazin cu modele origami de vanzare si un magazin cu hartie origami si unelte aferente. De asemenea, se tin si ateliere de origami si de vopsire a hartiei.
Cocorul a avut onoarea sa-l intalneasca pe CEO-ul organizatiei, domnul Kobayashi Kazuo, care a facut o demonstratie de origami ad-hoc, incepand cu povestea unei oite (anul 2015 o sa fie anul Oii).


Ultima oprire a fost la muzeul origami din aeroportul Narita, unde cocorul s-a pierdut in peisaj.












Sfarsit.

Comentarii

  1. Draga Diana, multumim pentru calatoria noastra alaturi de tine!
    Felicitari pentru ceea ce ai realizat pana acum in arta origami, pentru prezenta ta in Japonia si mai ales pentru ceea ce sunt sigura ca inspirata, vei lucra de acum inainte!
    (Te) asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare