Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 8 - Tokyo


Cocorul s-a pregatit sa-si incheie calatoria cu o ultima zi, petrecuta in Tokyo. A admirat rasaritul soarelui de la inaltime si s-a plimbat printre zgarie-nori, indreptandu-se catre Gradinile Imperiale.

A admirat contrastul dintre stilul clasic si cel modern si a prins in poza acoperisul palatului imperial, cu un mic varf auriu.De la gradini a plecat spre templul Meiji, construit in 1920, dedicat post-mortem imparatului Meiji si consoartei acestuia, imparateasa Shoken. Imparatul Meiji, a fost primul imparat al Japoniei moderne, sub conducerea acestuia, tara s-a alaturat celor mai mari puteri ale lumii. 


Cu toate ca e in mijlocul orasului, templul, inconjurat de padure, este o mica oaza de liniste si pace (mai ales cand nu e vizitat de prea multi turisti). 
Un perete alcatuit din butoaie de sake:

 

Cocorul si-a incheiat sederea in Tokyo cu o vizita la Origami Kaikan, centrul de origami ce dateaza de mai bine de 150 de ani. Aici se afla un muzeu, un magazin cu modele origami de vanzare si un magazin cu hartie origami si unelte aferente. De asemenea, se tin si ateliere de origami si de vopsire a hartiei.
Cocorul a avut onoarea sa-l intalneasca pe CEO-ul organizatiei, domnul Kobayashi Kazuo, care a facut o demonstratie de origami ad-hoc, incepand cu povestea unei oite (anul 2015 o sa fie anul Oii).


Ultima oprire a fost la muzeul origami din aeroportul Narita, unde cocorul s-a pierdut in peisaj.
Sfarsit.

Comentarii

  1. Draga Diana, multumim pentru calatoria noastra alaturi de tine!
    Felicitari pentru ceea ce ai realizat pana acum in arta origami, pentru prezenta ta in Japonia si mai ales pentru ceea ce sunt sigura ca inspirata, vei lucra de acum inainte!
    (Te) asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Light and shadows - sunflower

Long time no see! I am very lazy these days. I also broke the promise I made at the beginning of the year to post at least once per week. I broke it this summer and it seems that I am breaking it also in the autumn. I have some models that I have to post and I have a lot of kusudamas started, but not yet finished so I hope I will get back on track as soon as possible.

I am very happy that I managed to post today the lovely crepe paper sunflowers I made in the middle of the summer. As I said before, I am very found of sunflowers and I try to make them each year (if you want to follow my series click this link: http://cridiana-origami.blogspot.com/search/label/sunflower). I tried of lot of models and I am happy with all the results.
Usually I am making them for kusudamas, but this time I made a three-flower arrangement for a small vase. Crepe-paper flowers are in top of my preferences when I have to make flowers in vases. I hope you also like them. Enjoy the pics!

Autumn rays of light …

Flocks of birds