Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 8 - Tokyo


Cocorul s-a pregatit sa-si incheie calatoria cu o ultima zi, petrecuta in Tokyo. A admirat rasaritul soarelui de la inaltime si s-a plimbat printre zgarie-nori, indreptandu-se catre Gradinile Imperiale.

A admirat contrastul dintre stilul clasic si cel modern si a prins in poza acoperisul palatului imperial, cu un mic varf auriu.De la gradini a plecat spre templul Meiji, construit in 1920, dedicat post-mortem imparatului Meiji si consoartei acestuia, imparateasa Shoken. Imparatul Meiji, a fost primul imparat al Japoniei moderne, sub conducerea acestuia, tara s-a alaturat celor mai mari puteri ale lumii. 


Cu toate ca e in mijlocul orasului, templul, inconjurat de padure, este o mica oaza de liniste si pace (mai ales cand nu e vizitat de prea multi turisti). 
Un perete alcatuit din butoaie de sake:

 

Cocorul si-a incheiat sederea in Tokyo cu o vizita la Origami Kaikan, centrul de origami ce dateaza de mai bine de 150 de ani. Aici se afla un muzeu, un magazin cu modele origami de vanzare si un magazin cu hartie origami si unelte aferente. De asemenea, se tin si ateliere de origami si de vopsire a hartiei.
Cocorul a avut onoarea sa-l intalneasca pe CEO-ul organizatiei, domnul Kobayashi Kazuo, care a facut o demonstratie de origami ad-hoc, incepand cu povestea unei oite (anul 2015 o sa fie anul Oii).


Ultima oprire a fost la muzeul origami din aeroportul Narita, unde cocorul s-a pierdut in peisaj.
Sfarsit.

Comentarii

  1. Draga Diana, multumim pentru calatoria noastra alaturi de tine!
    Felicitari pentru ceea ce ai realizat pana acum in arta origami, pentru prezenta ta in Japonia si mai ales pentru ceea ce sunt sigura ca inspirata, vei lucra de acum inainte!
    (Te) asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Summer days

“Hope” is the thing with feathers -
That perches in the soul -
And sings the tune without the words -
And never stops - at all -

And sweetest - in the Gale - is heard -
And sore must be the storm -
That could abash the little Bird
That kept so many warm -

I’ve heard it in the chillest land -
And on the strangest Sea -
Yet - never - in Extremity,
It asked a crumb - of me. Emily Dikinson

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
One year of lucky stars

Un an, 365 de stelute multicolore - o culoare pentru zilele vesele si pline de soare, alta culoare pentru zilele pline de tristete, alta pentru cand te simti asa si asa... Stelutele norocoase nu au in fiecare zi aceeasi putere.
Un cadou potrivit pentru aniversarea nuntii de hartie.