Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 7 - Mt Fuji & Hakone


Cocorul s-a trezit dis-de-dimineata, ca sa prinda rasaritul langa muntele Fuji. A etalat steagul Romaniei, cu gandul la patria lui si la 1 Decembrie, bucuros ca nici acum muntele nu s-a ascuns dupa o perdea de nori.De la lacul Yamanakako, cocorul a plecat spre centrul de informare turistica despre muntele Fuji, unde a vizualizat un filmulet despre cum s-a format muntele (dpdv stiintific), si a vazut 3D legenda nasterii aceluiasi munte. S-a pozat langa confratii lui japonezi si sute de mici Mt. Fuji in stil origami.


 A calatorit spre Hakone, si a poposit in valea Owakudani, ca sa admire vulcanii noroiosi... aaa, pardon, izvoarele si raurile fierbinti, ce emana aburi de sulfur in zona vulcanica inca activa de langa muntele Hakone.


Legenda spune ca daca mananci un ou fiert in apa alba ca laptele ce strabate valea, ti se prelungeste viata cu 7 ani. Cu toate ca apa e alba, oul iese negru si miroase un pic ciudat.

Asa ca cocorul a preferat sa manance ceva mai serios decat un ou negru.


S-a imbarcat mai apoi pe un vas mic, si a strabatut lacul Ashinoko pana la checkpoint-ul Hakone. 
Checkpoint-ul Hakone, in vechime, era unul dintre cele mai importante puncte de control ale traficului pe drumul Kyoto-Tokyo.


 De aici, inca un mic popas si cocorul a ajuns in Tokyo. Si-a inceput vizita cu o vedere panoramica, din Tokyo Metropolitan Government Building, din cartierul Shinjuku. Cladirea are 2 turnuri si 243m inaltime. A fost cea mai inalta cladire din Tokyo pana in 2007 cand a fost intrecuta de Midtown Tower.


Cocorul a poposit langa Tokyo Dome, un stadion urias pentru baseball, care adapostea si concerte k-pop. S-a dat in roata, preferand sa nu-i inghete coada in roller coaster, admirand aranjamentele pentru Craciun. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - Kusudama Firefly

Indragesc acest model din ce in ce mai tare, si dupa toate mofturile pe care le-am facut inainte sa-l impaturesc pentru prima data, am ajuns sa-i fac un tutorial, ca sa nu mai tot caut diagrama (destul de bine realizata) de fiecare data. Nu stiu daca pe viitor voi folosi tutorialul sau mai degraba voi face click pe linkul catre diagrama din tutorial, dar cu siguranta voi accesa aceasta pagina destul de des :D
Modelul se numeste Firefly Sonobe si este al lui Ekaterina Lukasheva. Este alcatuit din 30 de module, cu toate ca si varianta cu 12 arata bine. Este necesar lipici pentru realizarea lui si un bat de frigaruie pentru ondularea modulelor. Din patrate de 7 cm iese o kusudama cam de 12 cm diametrul.Un modul este gata, trebuie doar ondulat pentru a capata o forma mai frumoasa.


Mai sunt necesare inca 29 de module! Spor la impaturit!

Asamblarea se face cu lipici, pe principiul 5 cu 3.


Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).