Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 7 - Mt Fuji & Hakone


Cocorul s-a trezit dis-de-dimineata, ca sa prinda rasaritul langa muntele Fuji. A etalat steagul Romaniei, cu gandul la patria lui si la 1 Decembrie, bucuros ca nici acum muntele nu s-a ascuns dupa o perdea de nori.



De la lacul Yamanakako, cocorul a plecat spre centrul de informare turistica despre muntele Fuji, unde a vizualizat un filmulet despre cum s-a format muntele (dpdv stiintific), si a vazut 3D legenda nasterii aceluiasi munte. S-a pozat langa confratii lui japonezi si sute de mici Mt. Fuji in stil origami.


 A calatorit spre Hakone, si a poposit in valea Owakudani, ca sa admire vulcanii noroiosi... aaa, pardon, izvoarele si raurile fierbinti, ce emana aburi de sulfur in zona vulcanica inca activa de langa muntele Hakone.


Legenda spune ca daca mananci un ou fiert in apa alba ca laptele ce strabate valea, ti se prelungeste viata cu 7 ani. Cu toate ca apa e alba, oul iese negru si miroase un pic ciudat.





Asa ca cocorul a preferat sa manance ceva mai serios decat un ou negru.


S-a imbarcat mai apoi pe un vas mic, si a strabatut lacul Ashinoko pana la checkpoint-ul Hakone.



 
Checkpoint-ul Hakone, in vechime, era unul dintre cele mai importante puncte de control ale traficului pe drumul Kyoto-Tokyo.


 De aici, inca un mic popas si cocorul a ajuns in Tokyo. Si-a inceput vizita cu o vedere panoramica, din Tokyo Metropolitan Government Building, din cartierul Shinjuku. Cladirea are 2 turnuri si 243m inaltime. A fost cea mai inalta cladire din Tokyo pana in 2007 cand a fost intrecuta de Midtown Tower.


Cocorul a poposit langa Tokyo Dome, un stadion urias pentru baseball, care adapostea si concerte k-pop. S-a dat in roata, preferand sa nu-i inghete coada in roller coaster, admirand aranjamentele pentru Craciun. 






Comentarii

Postări populare