Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 7 - Mt Fuji & Hakone


Cocorul s-a trezit dis-de-dimineata, ca sa prinda rasaritul langa muntele Fuji. A etalat steagul Romaniei, cu gandul la patria lui si la 1 Decembrie, bucuros ca nici acum muntele nu s-a ascuns dupa o perdea de nori.De la lacul Yamanakako, cocorul a plecat spre centrul de informare turistica despre muntele Fuji, unde a vizualizat un filmulet despre cum s-a format muntele (dpdv stiintific), si a vazut 3D legenda nasterii aceluiasi munte. S-a pozat langa confratii lui japonezi si sute de mici Mt. Fuji in stil origami.


 A calatorit spre Hakone, si a poposit in valea Owakudani, ca sa admire vulcanii noroiosi... aaa, pardon, izvoarele si raurile fierbinti, ce emana aburi de sulfur in zona vulcanica inca activa de langa muntele Hakone.


Legenda spune ca daca mananci un ou fiert in apa alba ca laptele ce strabate valea, ti se prelungeste viata cu 7 ani. Cu toate ca apa e alba, oul iese negru si miroase un pic ciudat.

Asa ca cocorul a preferat sa manance ceva mai serios decat un ou negru.


S-a imbarcat mai apoi pe un vas mic, si a strabatut lacul Ashinoko pana la checkpoint-ul Hakone. 
Checkpoint-ul Hakone, in vechime, era unul dintre cele mai importante puncte de control ale traficului pe drumul Kyoto-Tokyo.


 De aici, inca un mic popas si cocorul a ajuns in Tokyo. Si-a inceput vizita cu o vedere panoramica, din Tokyo Metropolitan Government Building, din cartierul Shinjuku. Cladirea are 2 turnuri si 243m inaltime. A fost cea mai inalta cladire din Tokyo pana in 2007 cand a fost intrecuta de Midtown Tower.


Cocorul a poposit langa Tokyo Dome, un stadion urias pentru baseball, care adapostea si concerte k-pop. S-a dat in roata, preferand sa nu-i inghete coada in roller coaster, admirand aranjamentele pentru Craciun. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Resting bird

Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Orange birds

S-a odihnit o multime pasarea din postarea anterioara in vacanta si era cat pe ce sa uite sa se mai intoarca... Dar s-a intors, si a venit cu forte proaspete si cu un model nou de kusudama: Selene Sonobe - marca Maria Sinayskaya (din cartea Zen origami - 20 modular forms for meditation and calm).