Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 3 - Kyoto


Cocorul a inceput o noua zi cu o calatorie cu metroul si tramvaiul mov pana in vestul orasului Kyoto, in zona Sagano (Arashiyama). In statia de destinatie, cocorul si-a citit omikuji-ul cumparat cu 100 de yeni pentru a vedea daca va avea sau nu noroc in viitorul apropiat. Se pare ca avea un noroc nici prea prea nici foarte foarte, si-ar fi facut o multime de dusmani cam brusc asa... dar va bucura o multime de oameni cu povestile sale. Mai scria si de culoarea norocoasa si despre dragoste, dar sa nu insistam prea mult. Oricum, a putut sa pastreze omikuji-ul ca amintire si nu a trebuit sa-l lege de un copac pentru a alunga ghinionul.
Prima vizita a fost facuta la templul zen Tenryu-ji.Acesta a fost construit in 1339 de catre shogunul Ashikaga Takauji in cinstea imparatului Go-Daigo, pe care tocmai il tradase cu putin timp inainte ca imparatul sa moara. Acesta a fost modul shogunului de a imbuna spiritul celui decedat, ca sa nu cumva sa se razbune pe el de pe lumea cealalta. Nu stiu cat de incantata a fost familia imparatului de acest lucru, dar cu siguranta turistii sunt tare fericiti sa-si bucure privirile cu minunatiile de pe domeniu.
Templul tot a ars de mai multe ori si a fost reconstruit de-a lungul anilor. Singura parte care a supravietuit in forma sa originala e gradina, creatorul ei fiind celebrul designer de gradini Muso Soseki.
De la templu, cocorul a luat-o pe calea bambusilor. Cu toate ca nu e urs panda, a avut mereu o afinitate pentru bambusi, asa ca a fost tare fericit sa se plimbe printre ei nestingherit... aaa foarte stingherit de sutele de turisti ce-si intepeneau gaturile privind mereu in sus.

S-a odihnit pe covorul de muschi.Si si-a delectat privirile cu irealele culori de momiji proiectate pe cerul albastru.


A admirat Kyoto mai de la  inaltime.
Si a savurat un matcha pe bancuta la casa de ceai de langa vila Okochi Sanso.


A plecat apoi intr-o calatorie de-a lungul apei si a traversat podul Togetsukyo pentru a ajunge la parcul de maimute Iwatayama. Drumul spre parc trecea prin curtea unui mic templu cochet, si apoi urca pana pe un deal de unde aveai o priveliste panoramica asupra Kyoto-ului.


 

Bietul cocor, de-abia a scapat din mainile dragalase dar dusmanoase ale maimutelor macao, care l-au vazut ca vrea sa manance un biscuite.

Dupa atata plimbat, cocorului i se facu foame, asa ca se delecta cu mancarea de la o autoservire cu etichete intr-o singura limba, si nu cea de circulatie internationala.


Toamna e toamna, asagao e zorea.
Si iar se mai intalni cocorul cu ceva surati de-ai lui, desenati de data aceasta, pe o farfurie uriasa din portelan.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Resting bird

Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Orange birds

S-a odihnit o multime pasarea din postarea anterioara in vacanta si era cat pe ce sa uite sa se mai intoarca... Dar s-a intors, si a venit cu forte proaspete si cu un model nou de kusudama: Selene Sonobe - marca Maria Sinayskaya (din cartea Zen origami - 20 modular forms for meditation and calm).