Calatoriile unui cocor in Japonia - Day 1 - Nara


Cand faci origami, te gandesti la legenda celor 1000 de cocori. Si cand ii termini de impaturit, speri ca dorinta ti se va indeplini candva.
Si uite asa, unul din cocorii mei si-a intins aripile si a zburat pana in Tara Soarelui Rasare ca sa se bucure de culorile toamnei. A poposit intai la Nara.



Si s-a plimbat in cercuri prin cele doua gradini Isuien. Gradina din fata, amenajata in 1670 (in perioada Edo) a fost construita pentru a savura ceaiul sencha intr-o atmosfera idilica, admirand atat iazul cu cele doua insulite, modelate una in forma de broasca si alta in forma de cocor, cat si varfurile celor trei dealuri din apropiere.







Gradina din spate, amenajata la inceputul secolului 20 (in perioada Meiji) are ca fundal acoperisul uneia dintre portile templului Todai-ji. Inconjurand iazul, cocorul a admirat privelistea ce se schimba aproape la fiecare pas si a ascultat murmurul apei din paraiase.




Toamna e in toi si totusi ciresul e inflorit.



A vizitat mai apoi cocorul templul Todai-ji, care este unul din centrele importante ale doctrinei Budiste. De-a lungul timpului a fost reconsituit de 2 ori, in urma unor incendii. Cu toate ca templul actual e cu 33% mai mic decat cel original, este totusi ce mai mare constructie de lemn din lume. Si daca tot vorbim de recorduri mondiale, templul adaposteste si cea mai mare statuie a lui Buddha:Vairocana Buddha, facuta din bronz placat cu aur, cu o inaltime de 20m (lungimea unui ochi fiind de 1m).
Zona templului e plina de turisti si de caprioare. Ambele categorii se plimba nestingherite admirand privelistea.







Comentarii

Postări populare