Calatoriile unui cocor - Cheile Turzii


Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”  
                                         - Albert Camus

Intr-o zi insorita si calda, in care numai frunzele pictate cu stropi de toamna iti aminteau ca nu esti in miezul verii, cocorul a plecat intr-o calatorile prin Cheile Turzii. De ani de zile, trecand pe langa ele pe autostrada, si-a imaginat cum s-ar vedea lumea de acolo de sus. Asa ca a pornit viteaz la drum...


... si dupa primii 300 de metri de urcus a luat deja o pauza. Asudand din greu, a admirat padurea si si-a dezmortit aripile pe care nu le mai folosise de multa vreme.



Ajungand in varf, a admirat valea de unde incepuse urcusul si stancile colturoase invaluite intr-o simfonie de culori.


S-a plimbat pe platou, simtindu-se liber ca pasarea cerului.




La coborare, s-a luptat eroic cu o armata de buburuze razboinice, si numai dupa ce a discutat cu capetenia lor, promitandu-le o kusudama ca omagiu, a reusit sa capete permis de libera trecere.


Peisaj in stil asiatic :)



Varfuri si oglindiri...


Popas pe o frunza.


Si urmand poteca ingusta si alunecoasa a dat de apa, inconjurata de ziduri stancoase si traversata de patru punti - una mai paraginita decat alta.

Savurand apa rece de izvor, si-a adunat fortele si a pornit spre iesirea din Chei - sau intrarea pentru cei ce nu fac lucurile anapoda, unde deja se aglomera de persoane care doreau si ele sa-si bucure privirile cu salbaticia naturii.

Comentarii

Postări populare