Treceți la conținutul principal

Calatoriile unui cocor - Cheile Turzii


Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”  
                                         - Albert Camus

Intr-o zi insorita si calda, in care numai frunzele pictate cu stropi de toamna iti aminteau ca nu esti in miezul verii, cocorul a plecat intr-o calatorile prin Cheile Turzii. De ani de zile, trecand pe langa ele pe autostrada, si-a imaginat cum s-ar vedea lumea de acolo de sus. Asa ca a pornit viteaz la drum...


... si dupa primii 300 de metri de urcus a luat deja o pauza. Asudand din greu, a admirat padurea si si-a dezmortit aripile pe care nu le mai folosise de multa vreme.Ajungand in varf, a admirat valea de unde incepuse urcusul si stancile colturoase invaluite intr-o simfonie de culori.


S-a plimbat pe platou, simtindu-se liber ca pasarea cerului.
La coborare, s-a luptat eroic cu o armata de buburuze razboinice, si numai dupa ce a discutat cu capetenia lor, promitandu-le o kusudama ca omagiu, a reusit sa capete permis de libera trecere.


Peisaj in stil asiatic :)Varfuri si oglindiri...


Popas pe o frunza.


Si urmand poteca ingusta si alunecoasa a dat de apa, inconjurata de ziduri stancoase si traversata de patru punti - una mai paraginita decat alta.

Savurand apa rece de izvor, si-a adunat fortele si a pornit spre iesirea din Chei - sau intrarea pentru cei ce nu fac lucurile anapoda, unde deja se aglomera de persoane care doreau si ele sa-si bucure privirile cu salbaticia naturii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui