Treceți la conținutul principal

Cute cats & star box

Model: Star Box
Autor: Robin Glynn
Diagrama: http://dev.origami.com/images_pdf/starbox.pdf

Am vazut cutia aceasta pe un blog de origami si mi s-a parut tare de efect (http://ancasoltuz-origami.blogspot.com/2010/12/origami-star-box-by-robin-glynn-folding.html). M-am tot gandit ce hartie sa folosesc pentru ea si mi-am amintit ca am primit acum un an si ceva aceasta hartie de la o colega de serviciu si tot o tineam acolo pentru un model deosebit. A fost tocmai buna, deoarece e un pic mai tare si se potriveste pentru cutii.
 


 Model: Siamese
Autor: Makoto Yamaguchi
Diagrama in cartea: "Cute animal origami book"

 Ma asteptam ca pisica sa se impatureasca dintr-o bucata sau cel mult doua, dar se face din 3 bucati. Autorul spune ca un patrat se da in doua, si unul din dreptunghiuri se mai da o data in doua, dar eu recomand sa se foloseasca pentru patratul din care se face capul o hartie mai mare decat 1/4 din patratul de baza.


Model: On the wings of love
Autor: Francis M.Y.Ow
Diagrama in cartea: "Origami. El mundo nuevo" - Kunihiko Kasahara


Model: Cat
Autor: Kunihiko Kasahara
Diagrama in cartea: "Origami. El mundo nuevo" - Kunihiko Kasahara

Am folosit hartie origami duo-color si spre dezamagirea mea s-a rupt la un moment dat cand a trebuit sa indoi modelul in doua. Ma asteptam ca hartia de origami sa fie mai buna decat cea de xerox, dar nu e prima oara cand patesc dintr-astea. Poate conteaza si faptul ca modelul e destul de micut - are 3 cm inaltime. Asa ca la a doua pisica am avut grija sa indoi hartia in asa fel incat sa nu ma ating de capul pisicii si am reusit sa o salvez pe a doua. Dar tot prima mi se pare mai simpatica si ruptura poate fi considerata o rana de razboi :D


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Resting bird

Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Orange birds

S-a odihnit o multime pasarea din postarea anterioara in vacanta si era cat pe ce sa uite sa se mai intoarca... Dar s-a intors, si a venit cu forte proaspete si cu un model nou de kusudama: Selene Sonobe - marca Maria Sinayskaya (din cartea Zen origami - 20 modular forms for meditation and calm).