Treceți la conținutul principal

Cute cats & star box

Model: Star Box
Autor: Robin Glynn
Diagrama: http://dev.origami.com/images_pdf/starbox.pdf

Am vazut cutia aceasta pe un blog de origami si mi s-a parut tare de efect (http://ancasoltuz-origami.blogspot.com/2010/12/origami-star-box-by-robin-glynn-folding.html). M-am tot gandit ce hartie sa folosesc pentru ea si mi-am amintit ca am primit acum un an si ceva aceasta hartie de la o colega de serviciu si tot o tineam acolo pentru un model deosebit. A fost tocmai buna, deoarece e un pic mai tare si se potriveste pentru cutii.
 


 Model: Siamese
Autor: Makoto Yamaguchi
Diagrama in cartea: "Cute animal origami book"

 Ma asteptam ca pisica sa se impatureasca dintr-o bucata sau cel mult doua, dar se face din 3 bucati. Autorul spune ca un patrat se da in doua, si unul din dreptunghiuri se mai da o data in doua, dar eu recomand sa se foloseasca pentru patratul din care se face capul o hartie mai mare decat 1/4 din patratul de baza.


Model: On the wings of love
Autor: Francis M.Y.Ow
Diagrama in cartea: "Origami. El mundo nuevo" - Kunihiko Kasahara


Model: Cat
Autor: Kunihiko Kasahara
Diagrama in cartea: "Origami. El mundo nuevo" - Kunihiko Kasahara

Am folosit hartie origami duo-color si spre dezamagirea mea s-a rupt la un moment dat cand a trebuit sa indoi modelul in doua. Ma asteptam ca hartia de origami sa fie mai buna decat cea de xerox, dar nu e prima oara cand patesc dintr-astea. Poate conteaza si faptul ca modelul e destul de micut - are 3 cm inaltime. Asa ca la a doua pisica am avut grija sa indoi hartia in asa fel incat sa nu ma ating de capul pisicii si am reusit sa o salvez pe a doua. Dar tot prima mi se pare mai simpatica si ruptura poate fi considerata o rana de razboi :D


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - Kusudama Firefly

Indragesc acest model din ce in ce mai tare, si dupa toate mofturile pe care le-am facut inainte sa-l impaturesc pentru prima data, am ajuns sa-i fac un tutorial, ca sa nu mai tot caut diagrama (destul de bine realizata) de fiecare data. Nu stiu daca pe viitor voi folosi tutorialul sau mai degraba voi face click pe linkul catre diagrama din tutorial, dar cu siguranta voi accesa aceasta pagina destul de des :D
Modelul se numeste Firefly Sonobe si este al lui Ekaterina Lukasheva. Este alcatuit din 30 de module, cu toate ca si varianta cu 12 arata bine. Este necesar lipici pentru realizarea lui si un bat de frigaruie pentru ondularea modulelor. Din patrate de 7 cm iese o kusudama cam de 12 cm diametrul.Un modul este gata, trebuie doar ondulat pentru a capata o forma mai frumoasa.


Mai sunt necesare inca 29 de module! Spor la impaturit!

Asamblarea se face cu lipici, pe principiul 5 cu 3.


Purple birds and flowers

I wanted to try another kusudama from the book "Hana no kusudama" by Mariko Kubo. There are a lot of lovely models and it is very hard for me to choose a new one to fold, since I did not manage to finish all the color combinations I had in mind for the previous models. But lately I wanted to make a three-petals flower, so I took a chance with this one.
It was easy to fold - even though are a lot of modules and took me a lot of time to do it, but hard to assembly. I sew them as it was written in the instructions, but the shape isn't as round as it should be. Next time (if there will be a next one) I will use an Electra base.
I tried a every daring combination from my point of view - purple with neon-orange and grass green.
I also took a chance with another bird model, one from a NOA magazine. I combined them with a strong package model (Tomoko Fuse's model).