Treceți la conținutul principal

Just a little bit of blue


 Model: Rhombic patches type III
Autor: Tomoko Fuse
Diagrama: Floral Origami Globes
 Imbinare prin lipici, 30 de module fiecare alcatuit din cate 2 piese dreptunghiulare.


Model: Rafaelita
Autor: Ekaterina Lukasheva
Diagrama: www.kududama.me
 Imbinare fara lipici, 30 de module din patrate


Am vazut modelul Rafaelita la Elyda care spunea ca unitatile se pliaza relativ usor, dar ca nu i-a prea placut imbinarea. Ii dau dreptate referitor la ambele afirmatii, si mai adaug ca diagrama a fost sub orice critica la pasul unde arata cum se imbina modulele. A trebuit sa accesez filmuletul ca sa ma prind cum sa asamblez aceasta kusudama.
 Hartia cu model am tot pastrat-o pentru ceva interesant, si mi s-a parut ca la aceasta kusudama va fi foarte potrivita dar nu a fost chiar asa. Sper ca urmatorul model la care o sa o folosesc sa  o puna mai mult in valuare.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui