Un cocor mai marisor

Inspirate de cocorul impaturit in Japonia (Akita Prefecture) de 65 de metri, si de cel al lui Palatul de hartie (Bogdan Ionescu) de 2.5 - 3 metri, [b]Criss [/b]si cu mine ne-am gandit sa impaturim si noi un cocor mai mare. Am ales sa-l facem dintr-un patrat de hartie cu latura de 7 metri.

Primul pas a fost obtinerea hartiei - dupa cateva saptamani am facut rost de niste suluri de hartie cu latimea de 84 cm si cu lugimea de vreo 56 de metri (cu multumiri lui Ale). Al doilea pas a fost stabilirea datei si locului in care sa ne desfasuram. Am ales sa-l impaturim intr-o zi cu soare, in fata la FSEGA (din Cluj) caci acolo aveau o suprafata destul de mare cu marmura pe jos si in felul acesta nu riscam sa rupem hartia datorita denivelarilor sau pietricelelor de pe asfalt.
Ieri in Cluj a fost foarte frig si innorat, batea vantul si mai cadeau cativa stropi, asa ca ne-am gandit ca azi va fi la fel, dar am avut noroc cu un cer fara nori si cu Lipo care ne-a mustrat ca stam degeaba si ne-a trimis la treaba.

Asadar, eu si Criss ne-am intalnit la ora 13:00 in fata la FSEGA inarmate cu hartie, foarfece, cuttere, metru de croitorie si aparatele foto si ne-am pus pe treaba:


Am inceput sa intindem primul strat de hartie, masurand cei 7 metri.




Din pacate, ne-am luptat cu morile de vant, si am sperat ca ajutoarele (pe care le chemasem cu ceva timp inainte) sunt pe drum si apar cat mai repede cu putinta. A sosit primul ajutor:


Ne-am unit cu toatele fortele si ne-am pus pe intins al doilea strat de hartie:


Din cand in cand mai trebuia sa ne asezam pe hartie, ca sa nu ne-o zboare vantul. Intre timp ne chinuiam sa o prindem cu scotch de hartie de marmura, ca sa nu se mai umfle:






Din pacate vantul a facut ravagii serioase si atunci a trebuit sa fim mai atente cu intinsul hartiei asteptand sa se linisteasca pana sa inainte sa mai facem o operatie.


Intre timp ne-au mai venit ajutoare la impaturit :cheers: Si inca un ajutor important a fost portarul de la universitate, care ne-a spus ca vantul ar bate mai linistit pe una din laturile cladirii, si atunci ne-am continuat constructia patratului acolo. Cam asa arata cearceaful de hartie:


Avand in vedere ca latimea la coli era de 84 cm, initial a iesit un dreptunghi din 9 coli si l-am transformat in patrat dupa ce am pliat prima diagonala taind surplusul:


Cateva din fazele cheie:








Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese


Analizand urmatorul pas:


Continuand cu impaturitul:






Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese


Spre final:


Transformarea cocorului din 2D in 3D:


Cocorul terminat (un pic anemic, dar tot se pregatea sa zboare) la ora 17:30. Cu tot cu ajutoare am fost 7 oameni:


Referinte:
1. Akita
2. Bogdan Ionescu

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare