Treceți la conținutul principal

99 cocori

Intr-o legenda japoneza se spune ca daca o persoana impatureste 1000 de cocori i se va indeplini o dorinta, precum viata lunga sau sanatate. Cocorul este in Japonia o creatura mistica despre care se spune ca traieste 1000 de ani.
In zilele noastre se obisnuieste sa se faca cadou la nunta sau la botez 1000 de cocori origami pentru noroc, fericire si viata lunga.

Cocorul a devenit simbolul pacii datorita povestii lui Sadako Sasaki, o fetita care, bolnava fiind de leucemie in urma radiatiilor provocate de bomba atomica de la Hiroshima in cel de-al doilea razboi mondial, a impaturit sute de cocori sperand sa se insanatoseasca. Povestea are mai multe variante, unele spunand ca a reusit sa impatureasca numai 644 de cocori, altele spunand ca a impaturit o mie sau chiar mai multi.
Din pacate, Sadako a murit, fiind inmormantata alaturi de cocorii pe care i-a impaturit. In cinstea ei a fost ridicat un monument, cu inscriptia:
This is our cry.
This is our prayer.
Peace on Earth.
Lumea care viziteaza monumentul aduce ghirlande de cocori-origami.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).