Tutorial - Om de Zapada Golden Venture


Preiau alt tutorial pe care l-am tradus de pe blogul rusesc: http://stranamasterov.ru/technics/modules-snowman , tutorial ce explica cum se face un Om de Zapada Golden Venture.
Diagrama de la modulul de Golden Venture se gaseste aici: http://cridiana-origami.blogspot.com/2009/12/golden-venture.html

1. Omul de zapada se compune din 946 module albe si 176 module colorate (154 vernil si 22 galben deschis). Pentru decorarea lui, eu am folosit 2 stelute (lucky star) in loc de nasturi, un modul de Venus (de 4 cm) pentru nas, dreptunghiuri de hartie de 1.5 cm x 9 cm pentru maini, gura si sprancene, 3 fasii de hartie lungi de 60 cm si inguste de 1 cm pentru fular si 2 ochi cumparati de la Hobby Art.

2. Primele randuri vor contine cate 34 de module fiecare. Asa se asambleaza modulele:

3. Se insereaza colturile in buzunare:

4. Se adauga 4 module pe randul 1 si 4 module pe randul 2:

5. Se incepe si randul 3, pentru o mai mare stabilitate.

6. Se continua cu cele 3 randuri.

7. Se adauga module pana la 34 pe rand:

8. Se inchide intr-un cerc.

9. Se intoarce figura pe partea cealalta.

Pe randul 4 se adauga 4 module in plus (se aleg 4 "colturi" cat mai echidistante) si in acele colturi se introduc 2 module adiacente in loc de 1 cum ar fi normal. Si pe randul 5 se mai adauga 2.

10. Se continua cu 40 de module pe rand.

11. Bulgarele de jos este format din 16 randuri (incluzand primul rand).Pe parcursul asamblarii este posibil ca modelul sa nu fie sferic. Dar figura este destul de elastica, si se poate modela dupa aceea.
La ultimele randuri trebuie scazute 4 module (cate 2 pe rand sau toate de pe acelasi rand). Eu am scazut cate 2 pe rand, incepand de la randul 13, dupa cum urmeaza: randul 13 - 38 module, randul 14 - 38 module, randul 15 - 36 module, randul 16 - 36 module.

12. Urmeaza capul. Primul rand de module se asambleaza cu unghiul drept spre exterior (invers ca la celelalte randuri).

13.Incepand de la randul 2 modulele se asambleaza ca de obicei.

14. Se continua cu randuri de cate 36 de module.

15. Bulgarele de sus este format din 9 randuri (incluzand primul rand). Se modeleaza pentru a capata o forma cat mai rotunda. Baza de la Omul de Zapada este gata.

16. Pentru palarie se fac randuri din 22 de module. Se asambleaza primele 3 randuri (piese vernil) ca cele de la primul bulgare al Omului de Zapada. Se adauga randul 4 tot din piese vernil, randul 5 din piese galbe deschis, si apoi randurile 6 si 7 din piese vernil. La randul 8 (ultimul, format tot din piese vernil), piesele se vor asambla cu unghiul drept spre exterior (invers ca la celelalte randuri).





17. Se adauga detaliile. Eu am adaugat intai fularul (legat la gat), apoi nasturii si nasul (cusute). Apoi mainile(infipte in bulgarele de jos) si detaliile fetei (lipite).

18. Acesta este rezultatul:

Comentarii

  1. wowwwwwww...super! arata fantastic si felicitari pt rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh my WORD!! This is fabulous!! Where can I get your blog translated to English? I want to learn how to do this & many more things on your blog. LOVE it!

    RăspundețiȘtergere
  3. My Compliments ...
    Great !...
    Ciao form Italy
    =^.^=

    RăspundețiȘtergere
  4. e foarte frumos ce faci tu, iti admir toate operele, insa omult de zapada m-a inspirat cel mai mult si am creat si eu unul, l-am si personalizat. sunt mandra de ce a iesit. multumesc pentru tutorial

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare