Treceți la conținutul principal

Planare

Modelele de origami ce se poarta denumirea de planare(Intersecting Planes Model) sunt alcatuite din mai multe module ce prin asamblare, dau impresia de figuri plane ce se intersecteaza unele pe altele.
Tung Ken Lam, a fost primul care a inventat un astfel de model - WXYZ, in 1999. Este un model care arata foarte bine si nu este dificil de facut (iti da batai de cap doar la asamblarea ultimelor module). Modelul WXYZ a fost foarte bine primit in comunitatea de origami, determinand origamisti precum Francis Ow si Meenakshi Mukerji sa inventeze alte modele in genul acesta.
Exemple de modele facute de Meenakshi Mukerji se pot gasi aici: http://www.origamee.net/gallery/planars.html
David Petty, este cel care a facut diagramele pentru multe din planare, si aceste diagrame se pot gasi pe site-ul sau: http://www.davidpetty.me.uk/

WXYZ (4 triunghiuri) - Tung Ken Lam
Modelul este alcatuit din 12 module ce formeaza 4 planuri triunghiulare intersectate.
Diagrama se gaseste aici: http://kusudama.files.wordpress.com/2008/11/lam_wxyz.gif
Octahedral Cross - Tung Ken Lam
Modelul este alcatuit din 12 module ce formeaza 3 planuri intersectate.
Diagrama se gaseste aici: http://www.davidpetty.me.uk/origamiemporium/images/lam_octahedral_cross.gif

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui