Treceți la conținutul principal

Owl - Hideo Komatsu

Am vrut sa fac bufnita lui Hideo Komatsu, mi se pare un model tare simpatic, si la prima impresie nu parea prea greu.
Totul a mers bine pana am ajuns la pasul 19 din diagrama non-CP... acolo unde se formeaza partea din model ce contine picioarele.
In functie de cum plieze cele 2 linii punctate de la pasul 19, rezultatul final iese diferit.

Varianta gresita e bufnita maro, in care am pliat pe linia punctata de jos in interor, si pe cea de sus in exterior.


Bufnita alba e varianta corecta. La aceasta, am pliat pe dunga de jos spre interior, si apoi am pliat pe dunga de sus, tot spre interior. In felul asta, la pasul 20 toate indoiturile necesare, s-au facut pe sub layerul de la ochi.
Daca se face corect plierea, la pasul 20 se obtine un buzunar orientat cu gura in jos.


Am cautat si pe net, detalii de pliere pentru acest model, si am gasit pe un forum de origami scris in engleza (cred ca ala de la British Society) multa lume care avea probleme la pasii 19-20....bufnita lor iesea ca bufnita mea maro, in loc sa arate ca cea alba.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Just a little bit of sunshine

Cum iar e innorat si ploua, m-am gandit sa aduc un pic de soare cu o noua kusudama din seria sunflower. Diagrama la floarea soarelui: http://stranamasterov.ru


"Am gasit o floricica
Galbena, voinica.
Am gasit-o in gradina
Stand de vorba cu-o vecina.

Ea a spus ca are-un frate
Tare calduros
Ce sta toata ziua
Pe-un cer luminos."
             Parascinet Adelina - Floarea Soarelui