Treceți la conținutul principal

Hartie roz

Am adus din Olanda doua hartii de impachetat, una roz complet, si alta roz cu imprimeu alb. Cand am scos-o din folia de plastic, am observat ca este prea moale si daca insisti pe pliuri, se ia primul strat si se vede albul de dedesubt.
Am tot incercat diverse modele de origami, sa vad la ce s-ar putea preta, si pana la urma am ajuns la concluzia ca e potrivita pentru Morning Glory, Electra si Bloom.
"Water lily",Crane, Bloom


Loop, Morning Glory


Electra

Pentru cutii nu e deloc potrivita, dar am reusit totusi sa fac 3 modele, doua cutii patrare si una hexagonala. Diagramele le-am luat din cartea "Origami Boxes", scrisa de Tomoko Fuse (publicata pentru prima oara in 1989, re-editata in limba engleza si in 2007).
In cutia din dreapta(pinwheel B) am pus aranjament cu kusudama Electra. Cutia a fost facuta din 4 coli A4 si 4 coli 21x21 cm. Electra mare din module de 5x5cm si cea mica din 3x3. Modulul de Venus e dintr-o coala de 9 cm. Pot spune ca se potrivesc destul de bine ca dimensiuni.
Loop, cutie pinwheel - detaliu.
Si "ring 1" de Mette Pederson a iesit destul de bine. Am incercat sa fac o decoratiune cu cocor, folosind acest "ring", dar trebuia sa folosesc un snur mai lung. :) La urmatorul o sa stiu.
Si acum, vedere generala....

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tutorial curler stelute

Pentru un curler de acest gen avem nevoie de 12 pentagoane din hartie si un bat de frigaruie/un creion pentru a ondula modulele. Modelul nu necesita lipici.
Asa se obtine un pentagon dintr-un patrat (* vom avea nevoie de foarfeca): Asa se obtine un modul de curler stelute dintr-un pentagon:
Cele 12 module:

Imbinarea se face dupa cum urmeaza (fiecare colt va avea 3 module adiacente):
Jumatate din curler (6 module):
Imbinarea pentru cealalta jumatate:
Final:

Tutorial - mini frame

Pentru aceasta mini rama foto aveti nevoie de 4 patrate de hartie (va recomand ca dimensiuni 7 cm x 7 cm pentru a iesi o rama foto cu latura de 7 cm) si un pic de lipici pentru asamblare.


4 patrate de hartie = 4 module. Un modul se impatureste dupa urmatoarea schema:


Cele 4 module se asambleaza dupa cum urmeaza:
Tutorial - fluturas

A trecut aproape un an de cand am impaturit ultima data acest fluturas. Tutorialul pe care l-am urmat nu m-a ajutat prea mult asa ca mi-am propus sa fac eu altul, dar modelul e destul de complicat, sper ca am reusit sa surprind toti pasii. Enjoy!


Sunflower again

Nu m-am putut abtine sa nu mai impaturesc iar acest model. Imi place atata de mult incat mi-am facut si un aranjament kusudama. Acesta contine 2 bile si 2 flori ca terminatie. Kusudama cea mare e formata din 8 floarea soarelui (mai multe detalii gasiti aici la postarea cu topiaria)  si 6 boboci (un boboc e format din 2 module de crin). Kusudama cea mica e o Electra din 30 de module cu 12 flori.

Sunflower

Mi-a fost dor de floarea soarelui, asa ca am revenit asupra modelului. Am impaturit si am impaturit... si am fost asa de incantata de cum straluceste galbenul intre micutele flori mov incat a trebuit sa fac o poza (sau mai multe).